Kontakt

Ulighed på boligmarkedet

Vi finder ny bolig, når familiesituationen ændrer sig

Beboere i almene boliger har den laveste flytterate af dem, der bor til leje, da det kun er hver syvende, der flytter i løbet af et år. For den syvendedel, der flytter, er det ofte sammenfaldende med en ændring i familiesituationen. Samtidig har det stor betydning, hvor i livet vi er. Det er nemlig hver tredje studerende i en almen bolig, der flytter i løbet af et år, mens blot hver 17. pensionist gør det samme.

Hovedkonklusioner

  • Når man bor til leje i en almen bolig flytter man kun halvt så ofte, som dem, der bor i en privat lejebolig. Det er omkring hver syvende i almene boliger, der flytter i løbet af et år.
  • Knap halvdelen af flytningerne fra en almen bolig sker til en anden almen bolig. Det er ofte et udslag af en ændret familiesituation, når man flytter sammen med partneren, får børn, eller går fra hinanden.
  • Der er meget stor forskel på, hvor ofte man flytter afhængigt af, hvor man er i livet. Mens det er hver tredje studerende i en almen bolig, der flytter i løbet af et år, er det omkring hver sjette, hvis man er på arbejdsmarkedet, mens under 6 pct. af pensionister, svarende til hver 17., kan forventes at flytte på et år

Analysen er lavet i samarbejde med BL