Kontakt

Ulighed på boligmarkedet

Almene boliger udfylder et boligbehov igennem hele livet

Set over livet er der tydelige strømninger fra de almene og private lejeboliger som ung, mod ejerboligen som voksen, og mod almene boliger igen i alderdommen. Almene boliger spiller i dag en større rolle for de unge i starten af voksenlivet. Blandt de ældste er det også blevet langt mere udbredt at bo i almen bolig i forhold til for 30 år siden.

Hovedkonklusioner

  • Almene boliger udfylder et behov igennem hele livet. Omkring hver femte i 20’erne bor i en almen bolig, og andelen er endnu højere blandt enlige unge forsørgere. Det er omkring hver anden enlig med børn, der bor i almen bolig i 20'erne. Private udlejningsboliger spiller også en stor rolle i denne livsperiode
  • Behovet for almene boliger er lavere i alderen 40-70 år, hvor 15 pct. bor alment. I den alder spiller ejerboligen den største rolle, da 65 pct. af de 40-70-årige bor i ejerbolig.
  • Almene boliger udfylder et stigende behov fra 70-årsalderen, hvor hver sjette bor alment. Herefter stiger andelen, der bor i almen bolig, til at udgøre mere end hver femte 80-årig.

Analysen er lavet i samarbejde med BL