Kontakt

Arbejdsløshed / Ledighed

Knap 20.000 er allerede nu i fare for at blive langtidsledige

Før udbruddet af coronakrisen var der knap 20.000 arbejdsløse, som havde været ledige i et halvt til et helt år. De er nu i stor fare for at ende i langtidsledighed.

Da vi gik ind i 2020, var 16.000 danskere langtidsledige. Det betyder, at de har været arbejdsløse i et år eller mere. Allerede inden coronakrisen ramte Danmark, var der knap 20.000 yderligere arbejdsløse, som var i farezonen for at blive langtidsledige.

Det viser en ny analyse, AE har foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Én måde at vurdere antallet af ledige i farezonen for langtidsledighed er at se på, hvor mange der er tæt på at have været ledige i over et år eller mere. Det ses i figuren herunder. Figuren viser, hvor mange ledige der har været ledige i hvor mange uger. 

En anden måde at vurdere antallet af ledige i farezonen på er at se på den forventede stigning i arbejdsløsheden i den kommende periode og derfra så vurdere, hvor mange af de ledige der vil havne i langtidsledighed.

Kombinerer man Finansministeriets risikoscenarie for en langsom genopretning i økonomien med beregninger fra OECD og Finansministeriet, så forventes cirka 24.000 at blive langtidsledige. Dermed vil langtidsledigheden i antal komme op på samme niveau som under finanskrisen, hvor ca. 40.000 var langtidsledige.

Omtalt af Berlingske Business, 30. maj 2020